דגי דניס מטוגנים - רונית לוינגר

המתכון מתאים ל- 12 סועדים
מכיוון שרבים לא אוהבים את הראש, כדאי לשמור חלק מהראשים לתבשיל חריימה.
 

מצרכים:
לפחות 15 דגים שטופים, חצויים לשניים בקו אלכסוני ומתובלים במלח
לבלילה:
2 ביצים, 1 בקבוק  בירה , 2 כוסות קמח לבן , 1 כוס מים לפי הצורך, עד שהבלילה תהיה מעורבבת היטב.
להשאיר את הבלילה כ- 20 דקות כדי שתסמיך.

אופן ההכנה:
להרתיח שמן עמוק טרי  (אין להשתמש בשמן שוב). עדיף בצ'יפסר ייעודי עם רשת להוצאת הדגים . חשוב שיהיו כלים מתאימים להוצאת הדגים מהשמן עדיף ממתכת מחוררת.
אם מדובר בכמות קטנה יותר אפשר כמובן להשתמש בסיר.
להתחיל לחמם את השמן כשעה לפני שהאורחים מגיעים. 
לטגן את הדגים עד שישחימו.
להניח על כלי מרושת על צלחת גדולה עם נייר סופג. לאחר הספגת השמן
להניח את הדגים המטוגנים בתבנית לאירוח ולהכניס לתנור לחימום קל בטמפרטורה של 100 מעלות.
להגיש עם חצאי לימון.
 

מתכוני סלטים מומלצים עם הדגים:
סלט ירקות ירוק - חסה עגולה, פטריות טריות, אגס/תפוח ירוק /ענבים ירוקים חצויים, שקדים קלופים. לרוטב: מיץ מלימון טרי, שמן זית , שמן שומשום , כף דבש , כף מיונז, כף מים ומלח לפי הטעם
סלט ירקות אדום – עגבניות , גמבה , צנוניות ,בצל סגול  ושזיף.
לרוטב: חומץ בלסמי , רוטב סויה, שמן זית , מיץ מלימון טרי ומלח. אפשרי מעט פלפל אדום חריף .
אם נשארים דגים אפשר להשאיר במקרר ולמחרת לאפות בתנור. לא להקפיא דג שהופשר .