דג דניס אפוי עם ירקות – רונית לוינגר

המתכון מתאים ל- 5 סועדים
 

מצרכים:
חצי חבילה של עשבי טיבול: פטרוזיליה , כוסברה , שמיר , בזיליקום , נענע. אפשרי גם להוסיף עלי סלרי וגבעולים  חתוכים לחתיכות גדולות של  כ- 1 סמ.
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לפרוסות עבות
2 בצלים לבנים גדולים
2 פלפלים אדומים או צהובים
שמן זית
מיץ מלימון טרי
מלח ופלפל
5 דגי דניס טריים בגודל בינוני עד גדול. (אפשרי גם עם דגים קפואים. להפשירם קצת במים קרים)
תבנית טפלון או חד פעמית.
ניר אפייה
ניר כסף
 

אופן ההכנה:
לנקות את הדגים היטב, לשטוף ולזרות עליהם מלח, שמן זית ולימון.
להוסיף שמן זית על תחתית התבנית, להניח מחצית מכמות הירקות ולהכניס לבטן דגים מעט ירקות עם פלח עגבנייה.
לסדר את הדגים מעל ראש מול זנב
לכסות את הדגים במחצית הירקות שנשארה
לכסות בנייר אפיה ומעליו לכסות בנייר כסף (כדי שהדגים לא ידבקו לנייר הכסף).
לאפות בתנור כשעה עד שעה וחצי. להתחיל חצי שעה בטמפ' של 250 מעלות ואחר כך להוריד לטמפ'  של 180 מעלות .
אפשר להוסיף לתערובת הירקות קופסת תירס משומר/ צנוברים / כ- 10 זיתים ירוקים מגולענים וכל ירק אחר שאוהבים.
לקראת סוף האפייה, ניתן להוסיף שקדים קלויים חתוכים.

חשוב לא להוסיף נוזלים ולתת לדגים להתייבש חלקית באפיה .