דג דניס בקלי קלות – רונית לוינגר

המתכון מתאים ל- 5 סועדים
 

מצרכים:
5 דגי דניס טריים קטנים יחסית – עד כ- 300 גר' או לחילופין רק פילה הדג (דג מפולט)
למרינדה:
שילובים אפשריים:
מיץ מלימון טרי, רוטב בלסמי, רוטב סויה, מלח ופלפל. 
ניתן להוסיף גם ג'ינג'ר וחלב קוקוס.
או פלפל חריף שאטה, מיץ לימון ושום.
או עשבי תיבול כמו רוזמרין , שמיר וכד'.
רוטב מושקע יותר:
להמיס 3 כפות חמאה בסיר, לטגן 5 שיני שום כתושות עד להזהבה. להוסיף מיכל שמנת מתוקה לבישול , להסמיך, להוסיף מיץ מלימון שלם טרי, מלח ופלפל לפי הטעם.

 

אופן ההכנה:
שוטפים את הדגים ומניחים אותם במרינדה למשך כשעה.
מחמים מחבת פסים כבדה על חום גבוה
מניחים את הדגים השלמים וצולים 5 דקות מכל צד.
מנמיכים את האש וממשיכים לצלות 10 דקות מכל צד. בזמן הצלייה להוסיף עוד ועוד מהמרינדה על צדו העליון של הדג.
אם מדובר רק בפילה של הדג, יש להניח קודם כל על המחבת  את הדג עם הצד של העור להוסיף מעליו רוטב, להפוך ולהוסיף שוב מהרוטב.

כאשר מסתיימת הכנת דג אחד אפשר להכניס דג נוסף ועליו לשים את הדג שמוכן כך כולם נשארים חמים ועסיסיים . לפני הארוחה אם נשאר קצת זמן, כדאי לעטוף את כל הדגים שעל המחבת בניר כסף למשך כמה דקות על אש נמוכה מאד.
לפני ההגשה לשפוך על הדגים את הרוטב שנשאר, לחמם מעט ולהגיש.

מומלץ להגיש עם לימון חצוי וסלט ירקות קצוץ דק.