דג על האש מתכון מנצח

דג על האש מתכון מנצח

תבקשו ממוכר הדגים דג שלם נקי שצדדיו חרוצים במישקל 300--500 ג"ר 

דגים מומלצים: מומלץ ליבחור דג בעל אחוזי שומן גבוהים שמבטיחים תוצעה עסיסית : דניס , לברק, מוסר, סלמון , ברבוניות ולוקוס

מרינדה לחמש דגים

שמן זית איכותי בנדיבות ככוס

חמש לימונים כבושים חתוכים ללא חרצנים

7 שיני שום קצוצים גס

גרידת לימון מלימון אחד

צרור נדיב של עלי טימין אורגנו זעטר מרווה וטרגון.חלקם או כולם. הכי מומלצים

במידה ואין ניתן לעבוד גם עם כוסברה ופטרוזילייה סטנדרטיים.

מומלץ להשתדל ולהשיג תבלינים יותר מעניינים זה מה שייעשה את כול ההבדל בטעם.

התיבול בסיסי מלח ופלפל בלבד- משום מה אנשים נוטים לא להמליח דגים- אולי בגלל התחושה שהם מהים ולכן מלוחים מטבעם . זאת טעות .חשוב לטבל דגים במלח בנדיבות

להרפתקנים ניתן להוסיף כפית כורכום לצבע וכף זרעי כוסברה קלויים טחונים 

בשר הדג טרי ועדין השרייה של כ3/4 שעה מספיקה ביותר .

להכין את חומרי המרינדה למלות מהמרינדה בבטן הדג ובחריצים ולעסות אותו היטב בכול התבלינים הטובים, ולהשרייה במקרר

להניח את הדגים ברשת דו כיוונית נקייה ומשומנת היטב -ולמנגל

.,