דניס אפוי בעגבניות ולימון כבוש – מיקי אקוניס

המתכון מתאים ל- 4 סועדים.

מצרכים:
4 דגי דניס טריים, שלמים שטופים
4 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות בינוניות
4 כפות שמן זית
6 שיני שום כתושות
6 פלחי לימון כבוש חתוכים לקוביות קטנות
2 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
10 ענפי פטרוזיליה קצוצים
חצי כפית אבקת קארי הודי
חצי כפית פלפל שחור טחון
מלח לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב
מניחים את דגי הדניס בתבנית אפיה, יוצקים את הרוטב מעליהם ומכסים ברדיד אלומניום.
אופים בחום בינוני גבוה 200 מעלות כ- 40 דקות. מסירים את רדיד האלמיניום ואופים עוד 15 עד להשחמה