הערך התזונתי של דגים

בתפריט התזונתי של האוכלוסייה בעולם, דגים מהווים כ- 14%-16% בממוצע של חלבון מן החי. הדג עשיר בחלבון, דל בשומן ובקלוריות, ביחס לבשר ועוף. בנוסף, הדגים  עשירים באומגה 3, חומצת שומן בלתי רוויה אשר מסייעת בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם ולתפקודי המוח. כמו כן הדג עשיר ביוד אשר משפיע לטובה על תפקוד בלוטת התריס וכן מכיל ויטמינים מקבוצת B החשובים במיוחד לתפקוד מערכת העצבים.

לרבים הכנת דגים נראית מלאכה מסובכת, לכן אספנו מגוון מתכונים קלים להכנה.