הרינג כבוש

12

 
 

כעת העור מתקלף בקלות מהבטן לכיוון הגב ונישלף . הדג מוכן לפילוט3                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                בצעים חתך בבטן הדג ומוציאיםאת שקית הביציםאו החלב ומניחים בצדחותחים חתך רדודלקראת הזנב ובעדינות מחדירים דרכו סכין חדה וארוכה בתנועה איטית.

מתחילים להפרידאת העור מבשר הדג ניזהרים לא לפגוע בבשר הדג חוזרים על אותה פעולה בצד השני

57

פילוט הדג

יד אחת מחזיקה את הדג והיד השנייה חותכת מגב הדג- מכיוון הראש לזנב

מעבירים את הסכין לאורך עמוד השידרה ,בתנועה איטית לנסות ולהרגיש עם הסכין את השידרה ולהיצמד אלייה.

בעדינות להמשיך להרים את הנטח מהאידרת כול פעם יותר לעומק עם הסכין 

להפוך את הדג ולחזור על הפעולה מקלפים החוצה את עמוד השידרה והעצמות .במרכז הפילה יש מרכוז עצמות דקיקות מסירים אותם בחיתוך.

מסירים את הזנב מפרידים לשני פילטיםומישרים קצוות. משרים לכמה דק במים קרים קרים. מסננים, ופורסים לנטחים בגודל 2 ס"מ 

את ביצי הדגים אין צורך לשטוף פורסים גם אותם לעובי 1 ס"מ 

משני דגים יוצאת כמות שתספיק לצנצנת בינונית או לשניים קטנות.