הרינג כבוש

1234

 
הסרת עור הדג ופילוט מבצעים חתך בבטן הדג ומוציאים את שקית הביצים או החלב ומניחים בצד חותכים חתך רדוד לקראת הזנב ובעדינות מחדירים דרכו סכין חדה וארוכה בתנועה איטית להסרת עור הדג.

מתחילים להפריד את העור מבשר הדג ניזהרים לא לפגוע בבשר הדג חוזרים על אותה פעולה בצד השני

כעת העור מתקלף בקלות מהבטן לכיוון הגב ונישלף.הדג מוכן לפילוט

57

פילוט הדג

יד אחת מחזיקה את הדג והיד השנייה חותכת מגב הדג- מכיוון הראש לזנב

מעבירים את הסכין לאורך עמוד השידרה ,בתנועה איטית לנסות ולהרגיש עם הסכין את השידרה ולהיצמד אלייה.

בעדינות להמשיך להרים את הנתח מהאידרת כל פעם יותר לעומק עם הסכין 

להפוך את הדג ולחזור על הפעולה מקלפים החוצה את עמוד השידרה והעצמות .במרכז הפילה יש מרכוז עצמות דקיקות מסירים אותם בחיתוך.

מסירים את הזנב מפרידים לשני פילטים ומישרים קצוות. משרים לכמה דק במים קרים קרים. מסננים, ופורסים לנתחים בגודל 2 ס"מ 

את ביצי הדגים אין צורך לשטוף פורסים גם אותם לעובי 1 ס"מ 

משני דגים יוצאת כמות שתספיק לצנצנת בינונית או לשניים קטנות.

 

1234

567

9