חריימה טריפוליטאי של אילנה

 

התכון מתאים ל- 8-10 סועדים

את המתכון מכינים בסיר רחב וגדול, כ- 15 ס"מ לפחות  עם מכסה תואם, עדיף סיר עם תחתית טפלון.

מצרכים:

8 דגי דניס

כחצי כוס שמן זית

כף גדושה פפריקה אדומה מתוקה

כף גדושה פפריקה אדומה חריפה

כף שטוחה פלפל שאטה יבש כתוש - אפשרי מסוג תאילנדי או סרילנקה - מוסיף טעם חמצמץ.

3 ראשי שום (פקעות שלמות)- לפרק, לקלף ולכתוש

2 קופסאות שימורים גדולות של רסק עגבניות

מים בכמות של 4 קופסאות

מלח לפי הטעם

 

 

אופן ההכנה:

לכסות את כל תחתית הסיר בשמן הזית

מטגנים בסיר את הפפריקה כך שכל הגרגירים עטופים בשמן אך לא נשרפים.

מוסיפים את כל שיני השום הכתושות ומטגנים עד להזהבה.

מוסיפים רסק עגבניות בהדרגה. בכל פעם מוסיפים כמה כפות ומטגנים וכמה כפות מים לסירוגין.

מערבבים כך שהרוטב יהיה סמיך אך נוזלי.

מכסים את הסיר ומרתיחים על אש נמוכה.

אם לא מספיק חריף, אפשר להוסיף עוד פפריקה.

מבשלים את הרוטב כשעה עד שצבע רסק העגבניות הופך להיות כהה, כמעט חום.



מנקים היטב את הדגים, חותכים אותם לשניים ומניחים בסיר כך שהם מכוסים לגמרי ברוטב.

מכסים את הסיר ומבשלים עוד כשעה. אפשר לבשל עד שלוש שעות על אש קטנה.

• לא לערבב את הדגים כדי שלא יתפרקו במהלך הבישול.

להגיש בקערית מרק  עם חלה טרייה.