טיפ ממקצוענים - איך להכין דגים על האש

טיפ ממיקצוענים בסגנון לב ים -איך להכין דגים על האש

מנגל הדרך הכי ישראלית לעשות מסיבה 

הגיע הזמן לגוון את הרפרטואר ולהתנסות בדגים על האש

אספנו רשימת המלצות שיבטיחו לכם את הדג העסיסי הטעים והמכב ביותר

למתחילים מומלץ ליבחור דג בעל אחוזי שומן גבוהים שמבטיחים תוצאה עסיסית.

תמיד מומלץ לבחור  דג ים טרי: סלמון מוסר דניס לבראק לוקוס

דג במשקל של כ 300-500 ג"ר מוגדר כמנה לסועד וישאיר מקום גם למנות נוספות.

בישול דג בגודל כזה לא מצריך מיומנות רבה שנידרשת בטיפול בדגים קטנים ועדינים,פילה שמתייבש בקלות או דגים במשקל גדול שמצריכים יותר מיומנות - למתקדמים

הגחלים צריכים להיות במצב תבערה מתקדם מה שניקרא גחלים שקטות , חום ייציב מה שיבטיח בישול אחיד ויציב.

מניחים ת הדג ברשת שסוגרת אותו משני צדדיו כידי שנוכל

להפוך מבלי להזיז את הדג עצמו. כול רשת דו כיוונית תתאים. את הרשת יש לנקות ולשמן היטב בבצל ושמן.

את הדג לא מזיזים לא משחקים או נוגעים בשרו עדין והוא עלול להתפרק. בממוצע מדובר על כ8 ד"ק צלייה מכול צד. הופכים פעם אחת.

הדג מוכן שצבע השבר הופך משקוף ללבן - תעבדו עם אור טוב ותיבדקו  אין דבר שמקלקל דג יותר מבישול ארוך מידי.

עור הדג יקבל צבע חום קריספי מעורר תעבון , וסימני צריבה יפים

עוד סימן שהדג מוכן להפיכה הוא שהעור מתנתק בעצמו  מהרשת , לבדוק בעדינות אם ניפרד להפוך לא ניפרד לחכות בסבלנות עוד דקה ולנסות שוב 

שהדג מוכן וניפרד הוא עלול גם ליפול ולהחליק מהרשת - לחיצה חזקה ולהפוך

 מנגל היא שיטה מצויינת ומומלצת להכנת דגים - זה קל טעים ובריא . תיתנסו.

צירפנו באתר שלוש מתכונים מומלצים להכנת דגים על האש

תהנו.