מתכונים

נתחי לוקוס בקארי ירוק תאילנדי

חומרי גלם

  • כף שמן בוטנים
  • 400 גרם פילה לוקוס, חתוך לקוביות, ללא עור ועצמות
  • 3 כפות גדושות משחת קארי תאילנדי ירוקה
  • 1 פחית קרם קוקוס איכותי
  • 3 כפות אפונה חלוטה
  • חופן קטן של אפונת שלג חלוטה
  • פרוסות זוקיני חלוטות בעובי של כ- 1 ס״מ
  • חופן עלי בזיליקום מופרדים
  • ליים

אופן ההכנה

למחבת עמוקה קרה, יוצקים שמן בוטנים ומשחת קארי, ומאדים את המשחה עד שהריח מתחיל לעלות.
מתחילים ״להשקות״ את המשחה בקרם הקוקוס, כל פעם קצת, עד לספיגה מלאה.
אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים כרבע כוס מים.
כשהרוטב מתחיל לרתוח, מוסיפים את קוביות הדג ואת הירוקים ומביאים לרתיחה.
אחרי 4-5 דקות של רתיחה עדינה, מוסיפים את עלי הבזיל.
מגישים עם אורז בסמטי לבן מבושל וחצי ליים.

הזמינו עכשיו

סגור

לוקוס לבן

121259 ₪121 מחיר לק"ג
לוקוס לבן (דקר) נחשב למלך הדגים ולאחד הנתחים המובחרים ביותר שיש לים להציע. בשרו לבן, איכותי ,עסיסי ועשיר בטעמים. ללוקוס אידרת מרכזית אחת שקל להסירה דבר שהופך אותו לנוח לאכילה ולכמעט נטול קוצים. דג רבגוני, בשרני ועסיסי המומלץ לכול סגנונות הבישול: צריבה במחבת, בישול בתנור, על האש, ברוטב. בנוסף, דג מושלם לאכילה כדג נא בסושי, קרפצ'יו וסביצ'ה.